Groepen 1/2 en 2/3 Thema Ridders

De kinderen van de groepen 1/2 en 2/3 hebben veel geleerd over ridders en jonkvrouwen.

Van 28 september t/m 30 oktober 2020 hebben de kinderen van de groepen 1/2 en 2/3 gewerkt over het thema Ridders van Kleuteruniversiteit.

Tijdens dit thema  hebben we een reis terug in de tijd gemaakt. We hebben een kijkje genomen in het leven van ridder Roderick en zijn schildknapen Koen en Harry aan de hand van het boek Ridders van de serie Willewete..

Koen en Harry willen later graag ridder worden en oefenen hiervoor iedere dag. Ze helpen ook mee om klusjes te doen in en om het kasteel waar ze wonen. Als er een toernooi is , helpen ze de ridders en bij het feest na afloop mogen ze de ridders en jonkvrouwen bedienen.

In de themalessen zijn taal, reken, spel en beweging en muziekactiviteiten verwerkt.

We hebben o.a.  woorden geleerd die bij het thema horen, kastelen gebouwd met lego. (in de bouwhoek en natuurlijk met zand), rijmwoorden bedacht, geleerd wat links en rechts is, gedanst als echte ridders en jonkvrouwen, en figuren gespiegeld op een schild. In de rekenhoek zijn er allerlei rekenopdrachten die binnen het thema passen en in de leeshoek zijn veel boeken te vinden die bij het thema passen.

Op de gang konden de kinderen spelen in het kasteel waaraan de kinderen hebben meegewerkt en zich verkleden als ridder of jonkvrouw. Ook werd er met Playmobil en een kasteel gespeeld in de klas.

Bij dit thema  hebben we de volgende letters aangeleerd:

- r – van ridder                                   

- h – van harnas

- b – van boog

- t – van toernooi

Tellen en cijfers:

Groep 1 : 3 en 4

Groep 2: 13 en 14

IMG_0809 IMG_0809